Matterport 3D Virtual tours

Unieke virtuele presentaties

Matterport 3D

In deze digitale eeuw speelt technologie een cruciale rol in hoe bedrijven zich presenteren en verbinden met hun klanten. Voor de hospitality sector vormt dit zowel een uitdaging als een kans. De opkomst van virtuele tourtechnologieën zoals Matterport 3D kan een gamechanger zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar innovatieve manieren om zich te onderscheiden. Hier zijn enkele voordelen die deze technologie te bieden heeft:

Matterport 3D: De Digitale Toekomst voor Restaurants, Hotels en Venues

In het huidige digitale tijdperk is de manier waarop we ruimtes ervaren en delen drastisch veranderd. Technologie biedt nu kansen die voorheen ondenkbaar waren, met virtuele rondleidingen die voorop lopen in deze revolutie. Restaurants, hotels en evenementenlocaties staan nu voor een opwindende mogelijkheid om hun fysieke ruimtes om te zetten in indrukwekkende digitale ervaringen. Hoe kan dit een gamechanger zijn in de gastvrijheidssector? Laten we de kracht en potentie van Matterport 3D verkennen en ontdekken hoe het de toekomst van digitale presentaties vormgeeft

1. Duurzaamheid voorop

Duurzaamheid is tegenwoordig niet alleen een modewoord, maar een kernprincipe voor veel bedrijven. Klanten waarderen en zoeken actief naar merken die milieubewuste keuzes maken, waarbij ze technologie inzetten om hun ecologische voetafdruk te verminderen. 

Een hotel in Amsterdam kan Matterport gebruiken om virtuele rondleidingen te geven aan potentiële gasten vanuit heel de wereld. Dit vermindert de noodzaak voor deze gasten om naar Amsterdam te vliegen voor een bezichtiging, waardoor zowel de klant als het hotel hun CO2-voetafdruk verminderen.

2. Besparing van Tijd en Geld

Reizen kost tijd, vooral als je meerdere locaties op één dag probeert te bezoeken. Virtuele rondleidingen verminderen de noodzaak van fysieke locatiebezoeken, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op reis- en verblijfkosten. Bovendien wordt de efficiëntie van sales- en marketingteams verhoogd; zij kunnen potentiële klanten direct een virtuele rondleiding bieden zonder dat er een fysieke afspraak gepland hoeft te worden.

Stel je voor, een hotel in Amsterdam heeft interesse gewekt bij een internationale evenementenplanner gevestigd in Londen. In plaats van een reis naar Nederland te plannen, wat tijd en geld kost, kan de evenementenplanner nu met één klik door de balzalen, suites en andere faciliteiten van het hotel wandelen. Hierdoor kan hij/zij binnen een uur meerdere hotels beoordelen en een voorselectie maken, wat resulteert in gerichtere en productievere fysieke bezoeken later in het besluitvormingsproces.

3. Kwalificatie van Aanvragen

Voor veel bedrijven in de hospitality sector is het een uitdaging om uit de talloze aanvragen de meest serieuze prospects te filteren. Door een digitale eerste stap aan te bieden, kunnen bedrijven hun lead-kwalificatieproces verfijnen. 

Een evenementenlocatie in Utrecht krijgt dagelijks aanvragen voor rondleidingen. Door eerst een virtuele tour aan te bieden, merken ze dat alleen de meest serieuze klanten daarna een fysieke rondleiding aanvragen, waardoor de efficiëntie van het verkoopproces toeneemt.

4. Uitmuntende Visuele Presentatie

Het gezegde “een beeld zegt meer dan duizend woorden” geldt nu meer dan ooit, vooral in de digitale wereld waar visuele content koning is. Met Matterport kunnen bedrijven hun ruimtes in ongeëvenaarde detail en interactie presenteren. 

Een boetiekhotel in Maastricht voegt een Matterport-tour toe aan hun website. Dit leidt niet alleen tot een verhoogde boekingsratio vanwege de verbeterde online presentatie maar zorgt ook voor meer directe boekingen in plaats van via tussenpersonen.

5. Een Voorsprong in Marketing

In een wereld waar marketingstrategieën voortdurend evolueren, is het essentieel om voorop te blijven lopen met innovatieve tools en benaderingen. Matterport geeft bedrijven de mogelijkheid om hun marketing naar een hoger niveau te tillen.

Een pop-up restaurant in Den Haag gebruikt Matterport 3D-beelden in hun social media-campagnes. Het resultaat? Een aanzienlijke toename in reserveringen en virale aandacht vanwege de innovatieve manier van presenteren.

Conclusie: Het integreren van Matterport 3D in je bedrijfsstrategie kan een investering lijken, maar de voordelen zijn duidelijk. Deze technologie biedt bedrijven de kans om zich op unieke wijze te onderscheiden en de verwachtingen van de klant te overtreffe

 

Hoe werkt het?

  1. Eerste Consultatie: Voordat we beginnen, spreekt ons team eerst met de klant om de specifieke wensen te begrijpen en te bespreken hoe we hun locatie het best kunnen presenteren.

  2. Locatie bezoek: Onze specialisten, gewapend met de nieuwste Matterport Pro3 camera, bezoeken de locatie. Deze camera legt ruimtes in hoge kwaliteit vast, zodat elk detail zichtbaar blijft.

  3. 3D Registratie: Tijdens de rondgang registreert de Pro3 camera 360° beelden in elke richting met een speciale laser. Het brengt de ruimte gedetailleerd in kaart voor een realistische beleving met een 3D model.

  4. Data Verwerking: Na de opname wordt de data naar het Matterport platform geüpload, waar het verwerkt wordt tot een vloeiende 3D virtuele rondleiding.

  5. Interactieve Functies: Als het 3D model klaar is, voegen we interactieve elementen toe, zoals informatieve labels, video’s en relevante links.

  6. Review & Aanpassingen: We laten de virtuele tour eerst aan de klant zien. Op basis van feedback worden eventuele aanpassingen gedaan.

  7. Integratie & Delen: Als alles is goedgekeurd, kan de 3D tour op de website van de klant worden gezet, gedeeld op sociale media of direct naar potentiële klanten worden gestuurd. Het is toegankelijk op alle apparaten.

Het Resultaat? Een indrukwekkende, interactieve Matterport 3D virtuele tour die bezoekers een ongeëvenaarde ervaring biedt en boekingen stimuleert.

Of het nu een grote balzaal, een knus restaurant of een uitgestrekt resort is, met onze technologie wordt jouw ruimte op z’n best getoond. Ontdek de toekomst van locatie presentatie met ons!

https://my.matterport.com/show/?m=3E8M6C6WFte
https://my.matterport.com/show/?m=QmbzvMFRuG9

Meer informatie?

Stuur ons een bericht om contact te hebben.

Scroll to Top